”Människan bakom diagnosen”

Vårt Arvsfonds-projekt är nu avslutat. Resultatet blev ”Människan bakom diagnosen”, en intervjubok där 20 personer berättar om sina erfarenheter av hepatit C. Berättelserna ger en inblick i hur olika en smittsam sjukdom kan uppfattas beroende på var vi befinner oss i livet.

Ett par citat ur två olika berättelser om hepatit C:

Jag fick min diagnos i början på 1990-talet efter ett vanligt läkarbesök. Då var jag mitt uppe i karriären och hade en tjänst som avdelningsdirektör på ett statligt verk. Jag levde ett välordnat svenssonliv och vi bodde i ett av Stockholms finare områden. När diagnosen damp ner i mitt knä förstod jag att mitt förflutna höll på att komma i kapp mig.

Efter att en sköterska tagit en lång rad blodprover på mig kom infektionsläkaren in i sjuksalen och levererade vad jag först antog var en dödsdom. Då visste jag ingenting om hepatit C, utan trodde att jag snart skulle dö. Sedan tänkte jag: Jaha, hepatit C också.

Medlemmar får boken gratis.
Vill du ha boken mejla till: info@hepatit-c.org eller ring 0705-120 209.