Notiser

I Norge får alla med genotyp 1 behandling

Från 2017 ska Hepatit C-behandlingen i Norge omfatta alla med genotyp 1-smitta oberoende av fibrosgrad. Det gäller således även fibrosgrad 0-1 (som i Sverige inte får behandlingen). “Beslutningsforum for ny metoder”* står bakom beslutet på rekommendation av Statens Läkemedelsverk och Folkhälsoinstitutet Norge.
*(Norges forum för prövning och utvärdering av behandling och läkemedel).

Läs mer:
https://www.dagensmedisin.no/artikler/2017/01/23/vurderte-hepatitt-c-legemidler/

Indienresor

Allt fler med genotyp 1 åker till Indien för att köpa medicin mot hepatit C. Nu senast reste en av våra medlemmar med ett företag som specialiserat sig på särskilda paketresor för Hepatit C-smittade. I priset på 19 000 kr ingick generisk harvoni för 3 månader, en hotellnatt, resor till och från flygplatsen och läkarbesök. En guide var med hela dagen vid läkarbesöket och vid köpet av medicinen. Totalt kostade resan inklusive flyg 25 500 kronor.

Länk till mer information:
http://cure-hepc.com

Harvoni via postorder

Några av våra medlemmar har också köpt Harvoni från Indien utan att faktiskt flyga dit själva. På ett apotek i Indien kostar Harvoni cirka 65.000 rupier för 12 veckors behandling (84 tabletter). De som valt att skicka efter Harvoni (dock inte till Sverige) har betalat 1000 dollar för 12 veckors behandling, inklusive all dokumentation och flygfrakt.

Länk till mer information:
http://hepatitisctreatment.homestead.com/index.html